top of page

Страховка на авто в Україні


Навіщо потрібна страховка в Україні?

Дорога може бути дуже непередбачуваною, тому наявність автострахування в Україні є обов’язковою умовою для забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху. Це гарантує, що в разі дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) ви або інша сторона отримаєте компенсацію за завдані збитки. Згідно із Законом України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», кожен водій зобов'язаний мати поліс страхування.


Чи обовʼязкова автоцивілка в Україні?

Ви повинні придбати поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (скорочено ОСЦПВ або автоцивілка) для свого автомобіля. Якщо ви станете винуватцем ДТП, страхова компанія покриє збитки, завдані майну та здоров’ю іншого учасника пригоди. Це дозволяє уникнути великих фінансових витрат на компенсацію потерпілим з власної кишені.


Чи є штрафи за відсутність автоцивілки?

Так, за відсутність полісу ОСЦПВ передбачені штрафи. Їх розмір коливається від 425 грн до 850 грн. Однак, це не найбільша проблема: якщо ви станете винуватцем ДТП без автоцивілки, вам доведеться самостійно компенсувати всі збитки потерпілим, що може виявитися набагато дорожчим. Тому наявність ОСЦПВ необхідна не лише через вимоги закону, але й для вашого фінансового захисту.


Чи всім необхідно мати автоцивілку?

Існують певні категорії громадян, які звільнені від обов'язку мати страховий поліс на авто. Серед них:

  • Учасники бойових дій.

  • Учасники Революції Гідності та особи з інвалідністю внаслідок війни.

  • Особи з інвалідністю I групи, які особисто керують своїм транспортним засобом, а також особи, які керують транспортним засобом, що належить особі з інвалідністю I групи, у її присутності.

У разі вини у цих осіб ДТП, збитки відшкодовує Моторне (транспортне) страхове бюро України.


Де купити автоцивілку?

Ціни на страхові поліси залежать від багатьох факторів, таких як дата випуску автомобіля, об’єм двигуна, сума компенсації та інші. Для економії та зручності ви можете обрати автоцивілку на сайті polis.ua, де можна знайти вигідні пропозиції зі знижками до 50%.

留言


Ми у Telegram. Підписуйтесь на наш канал CoinToCoin

Цікаві калькулятори

budget_edited_edited.png

Калькулятор 50/30/20

bottom of page